objavi na
pozareport.si
Mediji

Sobota, 7. marec 2020 ob 02:00

Dejan Steinbuch postal lastnik medija. Dobil pa ga je z darilno pogodbo.
Borisa Megliča ni več, odšel je v Afriko. Skriti lastnik spletnega portal PortalPlus je vodenje portala najprej uredniško, zdaj pa tudi lastniško predal - Steinbuchu.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dejan Steinbuch in Leo Oblak. Slednji velja za skritega lastnika spletnega portala PortalPlus.
Znani novinar in kolumnist Dejan Steinbuch, ki je pred nedavnim postal novi odgovorni urednik spletnega portala PortalPlus, je po novem tudi večinski, 75-odstotni lastnik tega medija oziroma družbe NSM, Neodvisni spletni medij, d. o. o., ki izdaja PortalPlus. Lastništvo pa je dobil z darilno pogodbo od prejšnjega 100-odstotnega lastnika Borisa Megliča, nekdanjega novinarja časnika Finance, ki je za dlje časa, eno ali dve leti, odpotoval v Afriko.
Preostalih 25 odstotkov lastništva PortalaPlus (NSM, d. o. o.) pa je v rokah prokurista Nikole Šutića.
Za neformalnega (skritega) lastnika PortalaPlus.si sicer velja Leo Oblak, javnosti precej bolj znan kot lastnik radijske mreže Infonet in Radia 1, ki tudi financira delovanje PortalaPlus. Oblak naj bi PortalPlus.si ustanovil predvsem zaradi svojih zakulisnih obračunov z društvom Sazas ter direktorjem Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) Francem Dolencem, kar je - ne nazadnje - razvidno tudi iz vsebine portala. Javno pa se Oblak kot dejanski lastnik raje ne pojavlja zato, ker meni, da bi pisanje portala lahko škodovalo njegovim poslom, povezanim z radijskimi postajami in oglaševanjem.
No, nekaj vidnih in zdaj že tudi bivših sodelavcev PortalaPlus, denimo Milan Balažic, nekdanji politik in bivši slovenski veleposlanik v Avstraliji, ki ga je zunanji minister Karl Erjavec predčasno odpoklical zaradi afere z razvpitim avstralsko-slovenskim poslovnežem Nicholasom Omanom, je portal zapustilo prav zaradi nekaterih potez Lea Oblaka, ki naj bi Balažicu za pisanje kolumn še vedno dolgoval nekaj denarja ...
Družba NSM, d. o. o., je po javno dostopnih podatkih lani imela prejkone skromnih 3.821 evrov prihodkov in ustvarila 6.992 evrov izgube.
 
ODMEVI
Popravek
Članek vsebuje številne napačne navedbe, zato jih v nadaljevanju popravljava.
Ne drži, da "Borisa Megliča ni več". Boris Meglič je tukaj. Ni odšel v Afriko, kot navaja Bojan Požar, ampak je v Sloveniji in s Portalom Plus še vedno sodeluje.
Ne drži, da je 25% lastnik firme izdajatelja Gašper Skralovnik.
Gašper Skralovnik nima nobenega lastniškega deleža. 25% lastnik je Nikola Šutić, prokurist podjetja NSM, d.o.o., ki je izdajatelj Portala Plus.
Ne drži, da je bil Portal Plus ustanovljen za obračun s Sazas.
Portal Plus ni bil ustanovljen zaradi obračuna s Sazas, kot navaja Bojan Požar, ampak zato, da razkriva zgodbe, o katerih drugi ne pišejo. Na Portalu Plus je bilo doslej objavljenih več ko 300 člankov, od tega jih 7 opisuje nepravilnosti na Sazas, 5 člankov pa je bilo namenjenih pritiskom in tožbam, ki jih Sazas izvaja na Portal Plus. Torej manj kot 3%.
Ne drži, da je bil Portal Plus ustanovljen za obračun s AKOS.
Portal Plus ni bil ustanovljen zaradi obračuna s Sazas, kot navaja Bojan Požar. O AKOS pišemo, ker gre za tipičen primer državne agencije, ki jo državni uradnik vodi in troši javni denar tako, kot da bi bila njegov zasebni s.p.
Ne drži, da naj bi Portal Plus dolgoval honorarje sodelavcem.
Velika večina sodelavcev Portala Plus sodeluje prostovoljno, pro bono. To počnejo zato, ker podpirajo projekt in verjamejo vanj. Portal Plus svoje finančne obveznosti poravnava v dogovorjenih rokih.
Dejan Steinbuch, odgovorni urednik
Boris Meglič, ustanovitelj in novinar
 
Popravek
Ne drži, da "Borisa Megliča ni več".
Boris Meglič je in ostaja v Sloveniji. Odhod v Sudan sem zaradi spleta okoliščin in osebnih razlogov odpovedal tik pred predvidenim odhodom. Tako ne drži, da sem v Sudanu ali da odhajam tja, drži pa, da sem imel resen namen kariero nekaj časa nadaljevat tam.
Boris Meglič
 
Opravičilo in pojasnilo
V zgornjem članku se nam je pomotoma in nepravilno zapisalo, da je 25-odstotni lastnik spletnega portala PortalPlus.si, oziroma družbe NSM d.o.o., Gašper Skralovnik, namesto Nikole Šutića, kar bi bilo pravilno.
Zato se obema iskreno opravičujemo.
Po naših informacijah vpisi v register sicer še niso zaključeni, zato se utegne na koncu iz baze podatkov videti še marsikaj, pravijo naši viri.
Ostale navedbe v našem članku pa so točne.
Bojan Požar, Požareport.si
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dejan steinbuch Boris Meglič PortalPlus Nikola Šutić Leo Oblak Franc Dolenc Milan Balažič Nicholas Oman karl erjavec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Miran Car :

21.02.2020 21:10

ahahaha
Miran Car :

19.12.2019 22:40

eee
Aton EU :

28.11.2019 18:42

A se to lahko objavi?

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dejan Steinbuch postal lastnik medija. Dobil pa ga je z darilno pogodbo.